Politika zasebnosti in varstvo osebnih podatkov

Pri EKWB, podjetje za razvoj in proizvodnjo za vodno hlajenje računalnikov d.o.o. (v nadaljevanju: mi, naše, EKWB ali upravljavec) vašo (v nadaljevanju: vi, posameznik ali subjekt podatkov) zasebnost jemljemo resno.

Z uporabo spletnega mesta https://www.ekwb.com/, ekfluidgaming.com, b2b.ekwb.com, ekcoolingsolutions.com  (v nadaljevanju: spletna stran) se strinjate z našo Politiko zasebnosti, ki je hkrati tudi del Splošnih pogojev poslovanja EKWB. Če se z našo Politiko zasebnosti ne strinjate, vam morda ne bomo mogli zagotavljati naših Storitev in Produktov, ki jih ponujamo na naši spletni strani.

OSNOVNI POJMI

Politika zasebnosti EKWB je v skladu z evropsko zakonodajo (Uredbo EU  o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o pretoku takih podatkov (v nadaljevanju: GDPR)), konvencijami Sveta Evrope in nacionalno zakonodajo Republike Slovenije. Zaradi lažje razumljivosti Politike zasebnosti bi radi na začetku predstavili razlago uporabljenih pojmov v Politiki zasebnosti.

Osebni podatek: osebni podatek je informacija, ki posameznika identificira kot določenega ali določljivega posameznika. Posameznik je določljiv takrat, ko ga je mogoče neposredno ali posredno določiti, zlasti z navedbo identifikatorja, kot je ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator, ali z navedbo enega ali več dejavnikov, ki so značilni za posameznikovo fizično, fiziološko, genetsko, duševno, gospodarsko, kulturno ali družbeno identiteto.

Subjekt podatkov: je določena ali določljiva fizična oseba katere osebne podatke obdeluje upravljalec, ki je odgovoren za obdelavo.

Obdelava osebnih podatkov: pomeni kakršno koli delovanje ali niz delovanj, ki se izvaja v zvezi z osebnimi podatki, zlasti pa zbiranje, pridobivanje, vpis, urejanje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, vpogled, uporaba, razkritje s prenosom, sporočanje, širjenje ali drugo dajanje na razpolago, razvrstitev ali povezovanje, blokiranje, anonimiziranje, izbris ali uničenje osebnih podatkov. Obdelava je lahko ročna ali avtomatizirana.

Omejitev obdelave osebnih podatkov: je označevanje shranjenih osebnih podatkov z namenom omejitve njihove obdelav v prihodnosti.

Oblikovanje profilov: pomeni vsako obliko avtomatizirane obdelave osebnih podatkov, ki vključuje uporabo osebnih podatkov za ocenjevanje nekaterih osebnih vidikov v zvezi s posameznikom, zlasti za analizo ali napoved vidikov, ki zadevajo posameznikovo uspešnost pri delu, gospodarsko situacijo, zdravje, osebne želje, interese, zanesljivost, obnašanje, lokacijo ali gibanje.

Avtomatizirano odločanje: pomeni odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi (vključno s profiliranjem), ki ima pravne učinke ali pa lahko znatno vpliva na posameznika.

Anonimiziranje: pomeni obdelavo osebnih podatkov na tak način, da osebnih podatkov brez dodatnih informacij ni več mogoče pripisati specifičnemu posamezniku, na katerega se nanašajo osebni podatki, če se take dodatne informacije hranijo ločeno ter zanje veljajo tehnični in organizacijski ukrepi za zagotavljanje, da se osebni podatki ne pripišejo določenemu ali določljivemu posamezniku

Upravljavec osebnih podatkov: je fizična ali pravna oseba ali druga oseba javnega ali zasebnega sektorja, ki sama ali skupaj z drugimi določa namene in sredstva obdelave podatkov oziroma oseba, določena z zakonom, ki določa tudi namene in sredstva obdelave.

Obdelovalec osebnih podatkov: je fizična ali pravna oseba, javni organ, agencija ali drug organ, ki obdeluje osebne podatke v imenu upravljavca.

Uporabnik osebnih podatkov: je fizična ali pravna oseba, javni organ, agencija ali drug organ, kateremu so razkriti osebni podatki, ne glede na to ali je tretja oseba ali ne. Javni organi, ki lahko pridobijo osebne podatke, se v okviru svojih poizvedb, ki so določene z zakonodajo EU ali države članice, se ne štejejo za uporabnike, njihova obdelava osebnih podatkov pa mora biti v skladu z veljavnimi predpisi o obdelovanju osebnih podatkov glede na namene obdelave.

Tretja oseba: je fizična ali pravna oseba, javni organ, agencija ali druga oseba, ki ni subjekt podatkov, upravljavec, obdelovalec ali osebe, ki so pooblaščene za obdelavo osebnih podatkov s strani obdelovalca ali upravljalca.

Privolitev posameznika: privolitev posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, pomeni vsako prostovoljno, izrecno, informirano in nedvoumno izjavo volje posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, s katero z izjavo ali jasnim pritrdilnim dejanjem izrazi soglasje z obdelavo osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj.

PODATKI O UPRAVLJAVCU OSEBNIH PODATKOV

Upravljavec osebnih podatkov je EKWB, podjetje za razvoj in proizvodnjo izdelkov za vodno hlajenje računalnikov d.o.o., Poslovna cona Žeje pri Komendi, Pod Lipami 18, 1218 Komenda; ID za DDV SI30449383. Vse dodatne informacije o EKWB pa so dostopne na naši spletni strani. Pooblaščena oseba v EKWB za varstvo podatkov je dosegljiva na elektronskem naslovu [email protected].

KATERE OSEBNE PODATKE ZBIRAMO?

EKWB zbira in obdeluje osebne podatke pridobljene na spletni strani. Osebnih podatkov ne prodajamo, delimo ali kako drugače posredujemo tretjim osebam, razen za potrebe, ki so opredeljene v tej Politiki zasebnosti.

Osebne podatke pridobivamo od svojih uporabnikov na različnih točkah na naši spletni strani, večinoma za namene obdelave naročila in prikaza ustreznejših informacij ter ostale namene, ki so opredeljeni v spodnjem poglavju »ZAKAJ ZBIRAMO VAŠE OSEBNE PODATKE?«.

Zbiramo tako osebne podatke kot tudi neosebne informacije, ki nam jih posredujete, vključno z osebnimi podatki, ki so lahko vsebovani v kakšnem videu, komentarju ali drugih prispevkih, ki jih naložite ali objavite v Storitvah.

Zbiramo osebne podatke, ki jih pridobimo, ko:

  1. nam jih posredujete za naročilo ali prednaročilo Produktov ali Storitev
  2. nam jih posredujete ob prijavi za uporabo Produktov ali Storitev
  3. nam jih posredujete ob prijavi na nagradno igro ali ob prevzemu nagrade
  4. nam jih posredujete, ko se naročite na naše novice ali druge Storitve
  5. dovolite povezavo s storitvami socialnih omrežij
  6. dovolite zbiranje z uporabo določenih funkcij
  7. jih pridobimo z vašo uporabo Produktov in Storitev
  8. jih pridobimo z neposredno komunikacijo z vami in jih prostovoljno delite
  9. jih pridobimo z uporabo piškotkov in drugih tehnologij

Lahko zbiramo tudi „neosebne informacije“, t. im. informacije, ki jih samih ne moremo uporabiti za kakršnokoli identifikacijo ali vzpostavitev stika z vami. Neosebne informacije lahko pridobimo skupaj s tem, ko posredujete osebne podatke ali pa ločeno od njih.

Ko uporabljate Storitve, ki so povezane z internetom, vključno s tem, ko dostopate do Storitev preko osebnega računalnik, mobilne naprave ali aplikacij, lahko zberemo določene podatke, ki so opisani v spodnjih razdelkih, za namene izboljšanja naših Produktov in programskih Storitev, odpravljanja napak, zagotavljanja Storitev, upravljanja Storitev, sledenja uporabe, zagotavljanja vsebine, in splošnega izboljšanja učinkovitosti Storitev. Takšni podatki lahko vključujejo IP naslov, podatke o profilu, zbirne podatke o uporabniku, nastavitve, informacije o tehnični seji, vrsto brskalnika, informacije o vašem računalniku, strojni opremi, programski opremi ali mobilni napravi, vključno z identifikatorjem naprave, demografskimi podatki, ki vključujejo spol, poštno številko in starost, ter navigacijske podatke, vključno z dnevniki datotek, dnevniki strežnika, podatki o klikih in druge podatke kot je vaša lokacija, če jo omogočite in jezikovne nastavitve. Uporabniški IP naslovi se beležijo za namene spremljanja in varnosti. Če ste bili preko druge spletne strani preusmerjeni na našo spletno stran, lahko prejmemo zbirne ali kakšne druge anonimne statistične podatke o vašem obisku strani. Spremljamo vzorce prometa uporabnikov in uporabe strani, saj na podlagi teh podatkov razvijamo dizajn in postavitev spletne stani ter izboljšamo samo vsebino spletne strani.  Avtomatsko zbrane in ostale neosebne informacije lahko povežemo z osebnimi podatki. V tem primeru bomo združene podatke obravnavali kot osebne podatke v skladu s to Politiko zasebnosti.

ZAKAJ ZBIRAMO VAŠE OSEBNE PODATKE?

Vaše osebne podatke uporabljamo za komunikacijo z vami. Osebne podatke uporabljamo, da odgovorimo uporabniku na vprašanje, ki ga je uporabnik zastavil. Uporabljamo jih za pridobivanje povratnih informacije od uporabnikov, za zagotavljanje tehnične podpore, dostavljanja Produktov in Storitev ter informiranja uporabnikov o novih promocijskih ponudbah. Zbiramo osebne podatke, ki so potrebni za zaključek naročila, kot so ime in priimek, naslov za dostavo, naslov za izdajo računa, telefonsko številko, e-mail in podatke o plačilu (kot je številka plačilne kartice, njena veljavnost, ime, priimek in naslov lastnika plačilne kartice). V postopku ustvarjanja računa v naši spletni trgovini izbrati poljubno uporabniško ime in geslo, za prihodnji dostop do vaših podatkov. Poslali vam bomo potrditveni odgovor na e-mail, ki ste nam ga posredovali, da potrdite in preverite vaše uporabniško ime in geslo. Vaše uporabniško ime in geslo naj ostaneta zaupna in ju ne smete delite z drugimi osebami. Podatke bomo hranili v skladu z internimi akti in zakonodajo. Poleg tega zbiramo vaše osebne podatke za analizo baze uporabnikov in njihovega zanimanja za Produkte, vse z namenom, da bi vam zagotovili najboljšo možno uporabniško izkušnjo.

Na podlagi izrecne privolitve posameznika obdelujemo tudi osebne podatke za namene neposrednega trženja, vzorčenja, segmentiranja, anketiranja, statistične obdelave podatkov, tržne raziskave, za določanje uporabe Produktov in Storitev, za prilagoditev ponudbe Produktov in Storitev EKWB za posameznike in za izvajanje nagradnih iger. Za te namene obdelujemo osebne podatke (primeroma in ne izključno ime in priimek, e-mail, naslov, telefonsko številko), da pripravimo personalizirane ponudbe, tržne kampanje in informacije za posameznike in stranke, ki izrecno soglašajo z navedenimi načini obdelave osebnih podatkov. Način obdelave, naveden v tem odstavku, lahko zavrnete v skladu s to Politiko zasebnosti.

Posameznike, ki bodo osvojili nagrado v naših nagradnih igrah, bomo pozvali, da nam posredujejo davčno številko in druge identifikacijske podatke za davčne namene, ki se bodo uporabljali zgolj za namen izpolnitve obveznosti pri prevzemu nagrade.

Če ste nam zaupali vaš e-mail naslov za namen prejemanja obvestil o koristnih informacijah, novicah ali promociji naših Produktov in Storitev pred 25.5.2018, vam bomo poslali posebno elektronsko sporočilo, v katerem vas bomo prosili za ponovno soglasje za obdelavo (uporabo) vašega e-maila za namen prejemanja elektronskih obvestil o koristnih informacijah, novicah ali promociji naših Produktov in Storitev. Ponovno soglasje je zahtevano v skladu z GDPR, ki je začel veljati 25.5.2018.

EKWM lahko uporablja osebne podatke pri zagotavljanju Produktov in Storitev vključno z:

  1. Naročili  Če oddate naročilo, bomo uporabili vaše ime in priimek ter e-mail, kamor boste prejeli e-mail o potrditvi naročila, e-mail s potrdilom o odposlanem naročilu, podatke o plačilni kartici (primeroma vendar ne omejeno na: ime in priimek lastnika kartice, naslov lastnika kartice, veljavnost kartice, itd.) in e-maile o zadovoljstvu strank, ki pa niso obvezni. Če ne želite sodelovati v e-mailih o zadovoljstvu strank, se lahko po prejemu takšnega sporočila odjavite s klikom na »Odjavi se«, ki se nahaja v e-mailu. Za postopek naročila si preberite Splošne pogoje poslovanja. Za navedene namene uporabljamo prej omenjene osebne podatke in vse druge podatke, ki jih prostovoljno delite z nami.
  2. Storitvami za stranke – Na podlagi osebnih podatkov, ki jih posredujete, ko si ustvarite račun za našo spletno trgovino, ob nakupu ali kontaktiranju pomoči uporabniku, bomo komunicirali z vami pri odgovoru na vaše zastavljeno vprašanje, pri zagotovitvi Produktov in Storitev, ki jih naročite in upravljanju vašega računa za našo spletno trgovino, če bo potrebno. Z vami bomo komunicirali po e-mailu ali telefonu, odvisno od vaše želje po navedenem komuniciranju. V ta namene obdelujemo naslednje osebne podatke: Polno ime, naslov, telefonsko številko, e-mail naslov in številko naročila.
  3. Novice, posebne ponudbe in posodobitve – Občasno vam bomo pošiljali informacije glede Produktov, Storitev, posebnih ponudb, nagradnih iger, dogodkov in priložnostih za interakcijo z nami in našo skupnostjo. Za prejemanje takšnih e-mailov se lahko prijavite na naši spletni strani in/ali medtem ko zaključujete vaše naročilo in/ali v vašem računu za spletno nakupovanje in/ali preko našega Facebook profila. Prav tako imate možnost, da ne prejemate takšnih sporočil. Glejte spodnji razdelek »Izbira in odjava« za več podatkov o tem, kako se odjavite ali izključite takšne komunikacije. Osebne podatke, ki nam jih posredujete, lahko uporabimo za obveščanje o novostih in za druge promocijske komunikacije.
  4. Avtomatizirano odločanje in profiliranje – Na podlagi posameznikove izrecne privolitve obdelujemo osebne podatke za avtomatizirano odločanje in profiliranje. Avtomatizirano odločanje se nanaša na odločitev, ki je sprejeta samo na podlagi avtomatske obdelave vaših osebnih podatkov. To pomeni obdelavo z uporabo, primeroma, programske kode ali algoritma, ki ne zahteva človeškega sodelovanja. Profiliranje uporablja avtomatizirano obdelavo in je zato včasih povezan z avtomatiziranim odločanjem. Profiliranje se ne odraža vedno v avtomatiziranem odločanju. Zbiramo samo najmanjšo količino potrebnih podatkov in imamo jasno politiko hrambe za ustvarjene profile. Vzpostavili smo dodatna preverjanja na mestih v naših sistemih za profiliranje/avtomatizirano obdelavo, da dodatno zaščitimo ranljive skupine (vključno z otroki). Če temelji neka odločitev samo na avtomatizirani obdelavi (vključno s profiliranjem), vas bomo obvestil o vaši pravici do ugovora in o postopku uporabe avtomatiziranega odločanja in profiliranja, o pomenu in predvidenih posledicah. Imate pravico zahtevati človeško posredovanje in izraziti svoje stališče ali pa izpodbijati odločitev. Vzpostavljeni bodo ustrezni ukrepi, da se zaščitijo vaše pravice, svoboščine in legitimni interesi.

S KOM DELIMO VAŠE OSEBNE PODATKE?

Informacije o naših strankah so nam zelo pomembne in le-teh ne prodajamo. Podatke o strankah delimo samo v skladu s tem, kar zagotavljamo v tej Politiki zasebnosti. Delimo jih s podružnicami ter s skrbno izbranimi poslovnimi partnerji,  ki jih bodisi nadzorujemo bodisi so naši zunanji izvajalci. Slednji so subjekti te Politike zasebnosti ali pa sledijo praksam, ki so vsaj tako omejujoče, kot v naši Politiki zasebnosti.

1. Ponudniki storitev: Uporabljamo tretje ponudnike storitev, ki v našem imenu ponujajo Storitve ali olajšujejo naše nudenje Storitev. Te storitve lahko med drugimi vključujejo tudi pomoč pri zagotavljanju Storitev, ustvarjanje in vzdrževanje naših podatkovnih baz, raziskavo in analizo naših strank,  odpošiljanje naših Produktov, skrb za komunikacijo ter odgovarjanje na poizvedbe posameznikov ter pošiljanje e-maile v našem imenu. Pri naročilu naših Produktov, bomo delili vaše osebne podatke le v takšni meri, kot je potrebno, da bodo lahko te tretje osebe zagotovile ustrezne Storitve za EKWB ali pa bodo to storile v našem imenu.

Za ta namen bomo delili vaše osebne podatke z naslednjimi ponudniki storitev:

(a)   Obdelovalec osebnih podatkov za neposredno trženje je podjetje UAB MailerLite. Posredujemo mu vaše osebne podatke, jih obdeluje v našem imenu, v skladu s Politiko zasebnosti in Pogoji uporabe podjetja UAB MailerLite.  Obdelava osebnih podatkov vključuje uporabo e-mail naslova z namenom elektronskega obveščanja o uporabnih informacijah, novicah in promocijah. Drugim tretjim osebam ali zunaj območja Evropske unije ne posredujemo e-mailov naših strank v zvezi z neposrednim trženjem.

(b)   Obdelovalca osebnih podatkov, ki ponujata plačilne storitve, sta Braintree in Paypal, ki obdelujeta osebne podatke v skladu z njihovo politiko zasebnosti ter pogoji.

Ponudniki storitev uporabljajo osebne podatke zgolj za zagotavljanje njihovih primarnih storitev. Prepovedana je uporaba osebnih podatkov za promocijske namene ali kakršnekoli druge namene.

2. Partnerske družbe. V skladu z vašo privolitvijo bomo delili vaše osebne podatke s tretjimi osebami, ki:

(a)   pošiljajo ponudbe in promocije njihovih produktih in storitev; in

(b)   upravljajo spletne strani in/ali platforme ali aplikacije (na primer spletne strani socialnih omrežij, kot je Facebook)

Delimo naslednje osebne podatke s partnerskimi družbami: Polno ime, podatki o naročilu, naslov.

 

3. Pristojni državni organ. Pristojnim državnim organom bomo poročali o vseh dejavnostih, za katere upravičeno verjamemo, da so nezakonite ali za katere verjamemo, da so lahko v pomoč organom pri preiskavi nezakonitih dejavnosti. Poleg tega si pridržujemo pravico, da posredujemo vaše informacije pristojnim državnim organom, če po lastni presoji presodimo, da ste kršili naše pravilnike ali pa razkritje vaših informacij lahko zaščiti pravice, premoženje, varnost EKWB ali druge osebe. Informacije bomo razkrili kot bodo zahtevali pristojni državni organi v določenih primerih in kot morajo biti razkriti v določenih primerih.

4. Pravni postopki. Vaše osebne podatke lahko delimo z drugimi, če tako zahteva ali dovoljuje zakon. To lahko vključuje delitev podatkov z vladnimi subjekti ali tretjimi osebami, kot odgovor na sodne pozive, sodne odredbe ali druge pravne postopke, ali če menimo, da je to potrebno za uresničevanje naših zakonitih pravic, za obrambo pred pravnimi zahtevki, ki so vloženi proti nam, ali za obrambo pred morebitnimi pravnimi zahtevki, ki bi lahko bili uperjeni proti nam po naši lastni presoji. Osebne podatke bomo delili na podlagi sodnih odločitev, odločb upravnih organov ali drugega zavezujočega akta. Zgoraj omenjenim subjektom  bomo razkrili tiste osebne podatke, ki jih bodo zahtevali v določenem primeru.

5. Blogi in druge spletne objave. Našim uporabnikom lahko omogočimo našim uporabnikom, da delijo komentarje, objave, pričevanja ali druge informacije. Če se odločite, da nam boste posredovali take informacije, lahko te informacije postanejo na voljo javnosti. Takšne osebne podatke lahko preberejo, zbirajo in uporabljajo vsi, ki imajo dostop do njih. Odgovarjate za verodostojnost takšnih osebnih podatkov in kontaktnih informacij v omenjenih objavah.

Dovoljenje za obdelavo osebnih podatkov lahko prekličete kadarkoli.

TRETJE DRŽAVE?

V tretje države ne posredujemo vaših osebnih podatkov. V primeru, da bomo vaše osebne podatke posredovali v tretje države, vas bomo o tem obvestili.

Za namene posredovanja e-mailov, kampanj za spremljanje uspešnosti oglaševalskih akcij in z njimi povezanega upravljanja baze prejemnikov uporabljamo UAB MailerLite; J. Basanavičiaus g. 15, Vilnius, Lithuania s katerimi imamo sklenjeno pogodbo o obdelavi osebnih podatkov v skladu z zahtevami, ki jih zahteva GDPR. V sklopu teh storitev se osebni podatki prenašajo in hranijo v EU.

 

KAKO SKRBIMO ZA VARNOST VAŠIH OSEBNIH PODATKOV?

Sprejeli smo ustrezne varnostne ukrepe, ki ščitijo pred nepooblaščenim dostopom, nepooblaščenim spreminjanjem, razkritjem ali uničenjem podatkov. Ti ukrepi vključujejo notranje preglede zbirk podatkov, shranjevanja ter varnostne ukrepe, kot tudi fizične varnostne ukrepe za zaščito podatkov pred nepooblaščenim dostopov do sistemov, kjer hranimo osebne podatke. Omejujemo dostop do osebnih podatkov na svoje zaposlene, ponudnike storitev in zastopnike, ki morajo poznati osebne podatke zaradi delovanja, razvoja ali izboljšanja naših Produktov in Storitev. Navedeni posamezniki so zavezani k obveznosti zaupnosti varovanja osebnih podatkov in so lahko v primeru neizpolnjevanja obveznosti deležni disciplinskih ukrepov, ki vključujejo tudi odpoved pogodbe in kazenski pregon. Uporabljamo tehnologijo secure socket layer (»SSL«) za šifriranje in zaščito varnosti osebnih podatkov, vključno, vendar ne omejeno na številko plačilne kartice, ki jo posameznik uporabiti preko interneta. Prizadevamo si, da so vaši osebni podatki varni vendar absolutne varnosti ne moremo zagotoviti. Nismo odgovorni za funkcionalnost, zasebnosti ali varnostne ukrepe drugih organizacij.


PIŠKOTKI IN DRUGE SLEDILNE TEHNOLOGIJE?

Tu je seznam piškotkov, ki jih uporabljamo na naši spletni strani. Sami lahko  izberete ali želite piškotke izključiti ali ne.

Ta spletna stran uporablja Google AdWords storitev ponovnega trženja za oglaševanje na spletnih mestih tretjih oseb (vključno z Googlom) prejšnjim obiskovalcem naše spletne strani. To se lahko pojavi v obliki oglasa na strani z iskanjem v Googlu ali na strani v Google Display Network. Tretje osebe-prodajalci, vključno z Googlom uporabljajo piškotke za prikazovanje oglasov, ki bazirajo na obiskih spletne strani. Vsi podatki bodo seveda zbrani v skladu z našo Politiko zasebnosti in politiko zasebnosti Googla.

Piškotke, ki jih uporablja Google lahko izključite v Google's Ads Settings (Googlova nastavitev oglasov). Uporabo piškotkov s strani tretje osebe-prodajalca pa lahko izključite tako, da obiščete stran za odjavo Network Advertising Initiative. Z uporabo tega spletnega mesta izjavljate, da izpolnjujete pogoje za uporabo te spletne strani in storitev, ki so zahtevane v Splošnih pogojih uporabe EKWB.

HRAMBA PODATKOV

Vaše osebne podatke hranimo tako dolgo, kolikor je potrebno, da vam zagotovimo Produkte in Storitve. Dlje lahko hranimo informacije, ki ji ni mogoče povezati s posameznikom. Informacije, ki niso več potrebne za zagotavljanje naših Storitev, zbrišemo. Omenjeno osebne podatke in informacije hranimo v skladu z veljavno zakonodajo.

Informacije o prometu izbrišemo ali jih anonimiziramo, ko niso več potrebne za namene prenosa ali v primeru plačilnih storitev po koncu obdobja, v katerem se lahko zakonito izpodbija račun ali izvede plačilo. Lokacijske informacije so shranjene v obsegu in času, ki je potreben glede na določbe o DDV. Piškotki, neposredno trženje in informacije o Storitvah z dodano vrednostjo (vključno s prometnimi podatki uporabljenimi za te namene) so shranjeni toliko časa, kolikor je potrebno za izvajanje določb teh aktivnosti ali dokler posameznik ne izključi njihove uporabe, v skladu s to Politiko zasebnosti. Ta razdelek ne preprečuje kakršnegakoli tehničnega hranjenja ali dostopa do informacij zgolj z razlogom prenosa komunikacija ali kolikor je nujno potrebno, da zagotovimo naročene Produkte in Storitve.

Ko informacije niso več potrebne jih zbrišemo z uporabo razumnih ukrepov, da zaščitimo informacije pred nepooblaščenim dostopom ali uporabo.

KRŠITEV POLITIKE ZASEBNOSTI

Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da boste poravnali vse stroške EKWB, našim partnerjem, zaposlenim, zastopnikom in drugim, ki so povezani z nami, za vse zahtevke tretjih oseb, ki bi lahko nastali zaradi posameznikove uporabe spletne strani ali kršitve te Politike zasebnosti.

Strinjate se, da boste poravnali stroške, branili in ne boste imeli zahtevkov zoper, EKWB, našim direktorjem, zaposlene, zastopnike in tretje osebe, pri vseh izgubah, stroških, obveznostih in izdatkih (vključno z odvetniškimi stroški), ki se nanašajo ali nastanejo zaradi vaše uporabe ali nezmožnosti uporabe naših Produktov in Storitev, kakršnihkoli objav uporabnikov, ki ste jih vi ustvarili, vaše kršitve katerekoli določbe te Politike zasebnosti ali kršitve katerekoli pravice tretje osebe ali kršitve uporabne zakonodaje, pravil ali predpisov.

Pridržujemo si pravico, da na lastne stroške prevzamemo izključno obrambo in udeležbo v postopku zahtevanja odškodnine zoper vas, pri čemer lahko sodelujete z nami pri uveljavljanju razpoložljivih obramb.

PRIVOLITEV MLADOLETNE OSEBE

Zavezani smo k varovanju spletne zasebnosti otrok in varnosti uporabe interneta. Otrokom ne ponujamo Produktov in Storitev, ne zbiramo zavestno ali zahtevamo osebnih podatkov od otrok, mlajših od 15 let. Ne bomo hranili kakršnekoli komunikacije, ki jo bomo prejeli in pri tem ugotovili, da je bila posredovana s strani otroka, mlajšega od 15 let. Starše ali skrbnike otrok, ki so mlajši od 15 let spodbujamo, da redno preverjajo in spremljajo otrokov e-mail in druge dejavnosti na spletu.

ZAŠČITA OSEBNIH PODATKOV

Umik soglasja za e-obveščanje

Kadarkoli lahko prekličete vaše soglasje za prejemanje e-obvestil, ki vam jih pošiljamo z namenom obveščanja o koristnih informacijah, novicah in promocijah Produktov in Storitev.  Prav tako lahko kadarkoli prekličete privolitev za neposredno trženje s tem ko:

-        Kliknete na ˝odjava˝, ki bo v vsakem od obvestil o EKWB d.o.o. novicah, promocijah Produktov in Storitev,

-        Pošljete obvestilo o vašem umiku soglasja ali obvestilo o vašem ugovoru glede obdelave osebnih podatkov na [email protected],

-        Osebno zahtevate na sedežu upravljavca.

Vaš umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave osebnih podatkov v obdobju odkar ste dali soglasje za obdelavo (ko ste v obrazec za e-Novice vpisali vaš e-mail ali ko ste kot naš uporabnik potrdili naročilo na e-Novice) do takrat, ko ste preklicali vaše soglasje za obdelavo.

Po prejetju vašega preklica soglasja za obdelavo bomo prenehali obdelovati vaše osebne podatke (e-mail naslov) in jih izbrisali. Obvestili vas bomo, da smo upoštevali vaš preklic soglasja. Na podlagi vašega ugovora glede neposrednega trženja bomo takoj, oziroma najkasneje v 15 dneh trajno prenehali z obdelavo vašega e-mail naslova za namene direktnega trženja in vas o tem obvestili. Ne bomo vam več pošiljali obvestil o koristnih informacijah, novicah in promocijah Produktov in Storitev.

Informacije o pravicah posameznika katerega podatke obdelujemo

V zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih obdelujemo imate pravico:

-        kadarkoli preklicati soglasje za obdelavo osebnih podatkov. Že želite zgolj posodobiti osebne podatke, lahko to storite v vašem računu v spletni trgovini.

-        do seznanitve: pridobiti potrditev ali obdelujemo vaše osebne podatke;

-        dobiti dostop do vaših osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas ter kopijo teh informacij, dobiti informacije o namenih obdelave, vrstah osebnih podatkov, ali se osebni podatki prenašajo v tretjo državo ali mednarodno organizacijo ipd.;

-        da brez nepotrebnega odlašanja popravimo netočne osebne podatke, ki se nanašajo na vas ter pravico, da osebne podatke dopolnite;

-        do izbrisa (pravica do pozabe): lahko zahtevate, da EKWB brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke, ki se nanašajo na vas v določenih primerih, kadar obdelava ni več potrebna za namene, za katere so bili zbrani osebni podatki ali kako drugače obdelani, ali kadar smo zbrali osebne podatke na podlagi privolitve in prekličete soglasje za obdelavo osebnih podatkov ipd.;

-        omejitve obdelave v določenih primerih, kot na primer kadar oporekate točnosti podatkov ipd.;

-        prenosljivosti podatkov. Pravico imate pridobiti osebne podatke v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki  ter pravico posredovati osebne podatke drugemu upravljavcu v določenih primerih;

-        kadarkoli ugovarjati obdelavi osebnih podatkov v zvezi z vami na podlagi našega zakonitega interesa, pravico ugovarjati neposrednemu trženju ter profiliranju, če je povezano z neposrednim trženjem;

-        izjaviti, da ima odločitev, ki temelji samo na avtomatizirani obdelavi osebnih podatkov, vključno z oblikovanjem profilov, pravne učinke, ki se navezujejo na vas ali bistveno vpliva na vas na podoben način ali pa za vas ne velja. Če je odločitev (1) nujna za sklenitev ali izvajanje pogodbe med vami in EKWB ali (2) utemeljena z vašo izrecno, bomo izvedli ustrezne ukrepe za zaščito pravic in svoboščin ter vaših zakonitih interesov in zagotovili vsaj pravico do osebnega posredovanja upravljavca, do izražanja lastnega stališča in izpodbijanja odločitve;

-        pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu, neodvisno od prej naštetih pravic, če ste prepričani, da obdelava vaših osebnih podatkov pomeni kršitev GDPR. Pritožbo lahko vložite pri Informacijskem pooblaščencu, Dunajska 22, 1000 Ljubljana, e-mail: [email protected], telefon: 00386 1 230 97 30, spletna stran: www.ip-rs.si.

 

Glede vseh navedenih pravic nas lahko kadarkoli kontaktirate:

-        na [email protected] ali

-        preko pošte na naslov EKWB D.O.O., Poslovna cona Žeje pri Komendi, Pod lipami 18, 1218 Komenda, Slovenia – EU ali

-        osebno na sedežu upravljavca, ki se nahaja v Poslovni coni Žeje pri Komendi, Pod lipami 18, 1218 Komenda, Slovenia – EU

Zagotovili bomo, da bo zahtevi ugodeno nemudoma, vendar najkasneje v enem (1) mesecu. Zahtevane osebne podatke boste pridobili v strukturirani, strojno berljivi in splošno uporabni obliki. Prva kopija vaših osebnih podatkov v elektronski ali fizični obliki je brezplačna, vsako dodatno kopijo pa vam lahko zaračunamo, da pokrijemo stroške priprave kopije.

SPREMEMBE POLITIKE ZASEBNOSTI

Politika zasebnosti je bila nazadnje spremenjena 18.6.2020.

Pridržujemo si pravico kadarkoli spremeniti Politiko zasebnosti, zato prosimo, da redno preverite morebitne spremembe. Spremembe in pojasnila sprememb veljajo takoj po objavi na spletni strani. Veljavna je tista različica Politike zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani.

Če dostopate do naših Produktov in Storitev zunaj območja EU, ne odgovarjamo za skladnost z lokalno zakonodajo, omejitvami ali predpisi.