Vračila

KOMPLETI, VODNI BLOKI IN DODATNI DELI

Politika vračil EKWB

Izdelke EKWB, ki so kupljeni neposredno v trgovini EKWB, lahko stranka vrne v skladu s politiko vračil EKWB.

  • Izdelki, vrnjeni v zameno za vračilo denarja zaradi strankine napačne odločitve za nakup, morajo biti nespremenjeni, nepoškodovani, ‘'kot novi'' in prejeti v 30 dneh od datuma, navedenega na računu. Odprta je lahko samo embalaža, na izdelku pa ne sme biti sledi uporabe. Če bo med ponovno obdelavo v EKWB prišlo do stroškov, bo stranki zaračunanih do 15 % pristojbine za dopolnitev izdelka. Vračila ne bodo sprejeta brez potrjene RMA številke (postopek vračanja), ki je veljavna 14 dni od dneva izdaje.
  • EKWB ne bo zahteval plačila za dopolnitev izdelka za vrnjene kose, ki so v okvari. Usposobljen EKWB tehnik bo vsak vrnjen izdelek stestiral in se odločil o nadaljnjem postopanju, skladno z dogovorom s stranko preko postopka vračila (RMA).
  • Garancija je nična, če se je izdelek uporabljal na način, za katerega ni bil izdelan, ali, ki ni opisan v uporabniškem priročniku. Nepravilna uporaba, spreminjanje, poškodovanje med uporabo (npr. zaradi padca izdelka) bodo garancijo izničili.
  • Ko se odpre RMA postopek, mora stranka v primeru poškodb, ki nastanejo, obvezno priložiti slike oz. videoposnetek, kjer je jasno vidna napaka oz. poškodba.

 

Stroški pošiljanja za vrnjene izdelke

30 dnevna vračila

Za vračilo izdelka je odgovorna stranka. To je podobno, kot če bi morali plačati bencin, da bi izdelek odpeljali nazaj v trgovino, v kateri ste ga kupili. Izdelek lahko vrnete s službo, ki ponuja številko sledenja in dokazilo o dostavi. Priporočamo Pošto, GLS, DHL, TNT, UPS ali FedEx. EKWB ne odgovarja za izdelke, ki jih služba izgubi. Veljavno potrdilo o dostavi mora vključevati podpis na računu s strani pooblaščenega zaposlenega pri EKWB.

Garancijska vračila

Če je izdelek poškodovan in ga potrebujemo za analizo, stranki ne bo potrebno plačati poštnine, saj bo EKWB organiziral prevzem na lastne stroške.

Poškodovani izdelki med dostavo

Izdelki, ki se bodo poškodovali med dostavo so polno zavarovani. Če boste prejeli poškodovano pošiljko, nas nemudoma obvestite preko RMA sistema in nam predložite jasne slike poškodb. V primeru, da se odločite paket zavrniti zaradi vidnih poškodb, Vas lepo prosimo, da ga prej poslikate in se nato obrnite na našo ekipo (Shipping and Orders Support Team): https://www.ekwb.com/create-a-support-ticket/ 

Po tem bomo pregledali Vaš primer s kurirskim podjetjem, in ko bo primer rešen, Vam bomo po kurirskih stroških poslali nadomestni izdelek ali vrnili denar.

NAMIZNI RAČUNALNIKI LINIJE FLUID GAMING

V primeru potrebe po dodatnih informacijah pokličite na številko: 800-525-7144 (7:30- 16:30 Centralni standardni čas).

Politika vračil EKWB

Izdelke EKWB, ki so kupljeni neposredno v spletni trgovini EKWB, lahko stranka vrne v skladu s Politiko vračil EKWB.

  • Izdelki, ki jih stranka vrne nazaj EKWB v zameno za vračilo denarja, zaradi strankine napačne odločitve za nakup, morajo biti nespremenjeni, nepoškodovani, ‘'kot novi'' in prejeti v 30 dneh od datuma, navedenega na računu. Odprta je lahko samo embalaža, na izdelku pa ne sme biti sledi uporabe. Če bo med ponovno obdelavo v EKWB prišlo do stroškov, bo stranki zaračunanih do 15 % pristojbine za dopolnitev izdelka. Vračila ne bodo sprejeta brez potrjene RMA številke (postopek vračanja), ki je veljavna 14 dni od dneva izdaje.
  • EKWB ne bo zahteval plačila za dopolnitev izdelka za vrnjene kose, ki so v okvari. Usposobljen EKWB tehnik bo vsak vrnjen izdelek testiral in se odločil o nadaljnjem postopku, skladno z dogovorom s stranko preko postopka vračila (RMA).

 

  • Garancija ne velja, če se je izdelek uporabljal na način, za katerega ni bil narejen ali ni opisan v uporabniškem priročniku (navodilih). Nepravilna uporaba, spreminjanje, poškodba med uporabo (npr. zaradi padca izdelka) pomenijo, da garancije ne boste mogli uveljavljati. Vrnjeni izdelki morajo biti v takšnem stanju, »kot so bili prejeti«. Vračilo ne bo sprejeto brez pooblaščene RMA številke, ki je veljavna 14 dni od dneva izdaje.

 

  • Ob odprtju RMA postopka mora stranka v primeru poškodb, ki nastanejo, obvezno priložiti slike oz. videoposnetek, kjer je jasno vidna napaka oz. poškodba. EK Cooling Solutions, LLC. (v nadaljevanju »podjetje«) prvotnemu kupcu jamči, da novi stacionarni računalniški sistemi (v nadaljevanju »izdelek«), ki jih prodaja podjetje, nimajo nobenih napak v materialu ali izdelavi – delo in sestavljanje za obdobje dveh let in enega leta za dele, ki sestavljajo izdelek, od datuma prvotnega računa izdanega s strani podjetja. Podjetje ima pravico, da ugotovi, ali je izdelek upravičen do uveljavljanja garancije. Če se izdelki, ki jih dobavi podjetje, izkažejo za pomanjkljive zaradi neustrezne izdelave ali materialov, podjetje prevzame odgovornost, da bo brezplačno popravilo ali zamenjalo izdelek, izključujoč stroške pošiljanja ali obdelave pošiljke. Nadomestni deli morda ne bodo popolnoma identični, bodo pa enakovredni prvotnemu izdelku. Podjetje si pridržuje pravico do spremembe omejene garancije brez nadaljnjega opozorila.

 

  • Podjetje ni odgovorno za predhodno nameščeno programsko opremo ali podatke, ki jih je prvotno dobavilo. Garancija ne zajema programske opreme, zunanjih naprav, dodatkov ali drugih delov, ki so dodani v sistem po tem, ko je bil izdelek odpremljen iz podjetja. Vsak del, ki je bil v skladu z garancijo popravljen ali zamenjan, bo prevzel preostanek garancijske dobe originalnega izdelka.

 

Izjava o garancijah

Podjetje se odpoveduje kakršnemu koli jamstvu, ki ni specifično navedeno na računu/pogodbi. Če je garancija posebej navedena v pisni obliki, se slednja veže le na kupca, katerega ime je navedeno na računu/pogodbi. Garancija ne zajema izdelkov, poškodovanih zaradi različnih dejavnikov, vključno z nesrečo, zlorabo, napačno uporabo, nepravilno namestitvijo, težavami z električno energijo, dejanji tretjih oseb, Izdelki, ki jih spremeni ali popravi kdo, ki ga podjetje ni pooblastilo, neupoštevanje zahtevanega preventivnega vzdrževanja, prenehanje delovanja zaradi uporabe izdelkov, ki so bili nameščeni kasneje, vremenskih razmer, požarov, poplav, in drugih naravnih nesreč. Podjetje tudi ni dolžno omogočati garancije strankam, ki niso v celoti plačale računa.

Dvoletna omejena garancija je tudi edina garancija, ki jo podjetje uporablja za jamstvo svojih izdelkov. Ob nakupu izdelka stranka avtomatično potrjuje, da sprejema omejitev odgovornosti s strani podjetja in se zaveda, da podjetje lahko omejitev odgovornosti uporabi proti njej. Garancija se nanaša le na osebo, omenjeno na računu ali pogodbi. Pod nobenim pogojem podjetje ne odgovarja za kakršne koli izgube, stroške, neprijetnosti  ali škodo, ki presega nakupno ceno izdelka.

Ob izdaji zahtevka za uveljavljanje garancije mora stranka v ustreznem garancijskem roku poklicati podjetje na 1-800-525-7144. Stranka naj ima pripravljeno številko naročila in serijsko številko izdelka. Naša tehnična podpora bo po svojih najboljših močeh pomagala diagnosticirati težavo. Če se težave ne bo dalo rešiti prek telefona, se bo podjetje odločilo za najboljši alternativni način razrešitve problema. Ko bo garancija odobrena s strani podjetja, bo stranka prejela RMA številko, ki je veljavna enaindvajset (21) dni.

Prosimo, upoštevajte:

Vsak izdelek, vrnjen podjetju, ki nima veljavne RMA številke, vidne na zunanji strani paketa, bo zavrnjen. Izdelek za katerega se ugotovi, da ni poškodovan, bo vrnjen pošiljatelju na njegove stroške, stroški kurirske službe se bodo obračunali ob prevzemu pošiljke

Pri pošiljanju stroške odpreme pokrijte predhodno, močno pa priporočamo, da pošiljko zavarujete ali pa sprejmete tveganje izgube ali poškodbe med pošiljanjem. Podjetje vam bo popravljene ali nadomestne izdelke brezplačno poslalo na naslov v ZDA. Odprema na druge lokacije zunaj ZDA trenutno ni možna.

EKWB zagotavlja povratno pošiljanje samo pošiljatelju. Če ni drugače navedeno, je pošiljanje izdelkov in vračil nepovratno, vračilo izdelka pa je na račun kupca.

Poškodovani izdelki med dostavo: Vse paketne pošiljke so zavarovane. Če prejmete poškodovan paket, nas morate nemudoma obvestiti po elektronski pošti. Vračilo poškodovanega blaga razveljavi zavarovanje pošiljanja; v tem primeru vračilo kupnine ni možno. Poškodovane pakete je treba hraniti sedem dni z originalno embalažo, do pregleda kurirske družbe. Ko je primer rešen, podjetje pošlje nove izdelke na račun kurirske službe.

Stranke so odgovorne za stroške pošiljanja ob vračilu blaga. Stranka je odgovorna za pošiljanje izdelka nazaj. Pošljite pošiljko, ki vsebuje sledilno številko in dokazilo o dostavi. Priporočamo GLS, DHL, TNT, UPS ali FedEx. EKWB ne bo odgovoren za pošiljke, ki jih je prevoznik izgubil. Veljavno dokazilo o dostavi mora vsebovati podpis potrdila pooblaščenega uslužbenca EKWB.

EK Cooling Solutions LLC priporoča, da stranka izdelek vrne v originalni embalaž. Če to ni mogoče naj stranka kontaktira kurirsko službo za nadaljnje informacije o tem, kako odpremiti takšno pošiljko. Izdelke pošljite nazaj prek kurirjev, kot so UPS, FedEx ali katero koli drugo kurirsko podjetje, ki uporablja tehnologijo sledenja.

Pošiljanje preko ameriške poštne storitve ni priporočljivo, saj paket, ki bi ga stranka poslala v EK Cooling Solutions LLC v primeru izgube ne bi mogli izslediti.

Vaša RMA številka mora biti jasno označena na zunanji strani paketa. Prilepite list z informacijami o tem, kaj je z namiznim računalnikom narobe na ohišje računalnika. Na listu naj bo napisano tudi vaše ime in priimek, številka RMA in telefonska številka.

Navodila za pakiranje izdelka in njegovo pošiljanje:

Če pošiljate nazaj celoten izdelek, naj bo ta v škatli, ki zdrži vsaj 20kg. Okoli samega izdelka naj bo na vsaki strani 8cm prostora. Ta prostor naj bo zapolnjen s pakirno peno ali stiroporom. Ne priporočamo uporabe »arašidov« ali navadnega kartona, saj ta ne bo absorbiral morebitnih udarcev. Za zapiranje škatle uporabite tesnilni trak, uporaba drugih lepilnih trakov ni priporočljiva.

Ko pošljete svoj izdelek EK Fluid Gaming na popravilo ali zamenjavo, podjetje ni odgovorno za škodo med tovorom. Priporočamo, da zavarujete paket v primeru, da je vaš izdelek prejet poškodovan, v tem primeru boste lahko vložili zahtevek pri svojem pošiljatelju.

Če je vaš računalnik poškodovan zaradi nepravilne dostave, morate podjetju naročiti, naj v roku 30 dni popravi ali vrne računalnik. Za računalnik, ki ostane v hrambi več kot 30 dni je treba plačati 10 USD na dan. Vendar v nobenem primeru shranjevanje vašega računalnika ne bo preseglo 12 mesecev. Vsak izdelek, ki je zadržan več kot 12 mesecev, se zavrže po lastni presoji podjetja.

Vsak prejet poškodovan paket bo shranjen v sprejemnem oddelku, tehnična podpora in podpora strankam pa vas bo kontaktirala glede škode. Po oceni škode vam bo podpora svetovala glede vložitve zahtevka pri dostavni kurirski družbi.

Vsaka poškodba izdelka bo upočasnila vrnitev izdelka do kupca.

Za kakršna koli vprašanja o garanciji nas prosim kontaktirajte na e-mail: [email protected]